De urmarit....

12.01.2012

BAC-ul cel de toate zilele

Daca tot s-a picat pe capete, pe branci si pe toate cele la BAC-ul din 2011, acum, la inceput de sfarsit de 2012, vreau sa vin in sprijinul elevilor datatori de BAC in acest an.

Profesorii trebuie sa stie cum sa atraga elevii la ore. Inca din clasele mici, pentru ca rodul muncii lor sa dainuiasca in negura timpurilor.
O vodca mica la inceputul cursurilor oferita cu caldura de catre cadrul didactic si o atmosfera prieteneasca, as destinde atmosfera. Cateva canapele, o plasma de 4 pe 5 si cate.o sticloanta de bere dezleaga limbile si simturile.
O scurta analiza pe text (Can Can, Libertatea, Hustler) pentru ca elevii sa isi dezvolte vocabularul este oricand binevenita.
Sportul se va inlocui cu dansul la bara si sticlismul.
Limba romana, deja schilodita, dezacordata si stalcita ramane in continuare proba obligatorie atata timp cat profesorii INVATA sa citeasca noul DEX al elevilor(smf, cl, stf, npc, lmd, rpf, ndc). DEX destul de subtirel, ca nu.i nevoie de zeci de mii de cuvinte sa ajungi smecher.
Se va invata istoria lui Pepe si a Cocolumboienilor ,Geografia si formele de relief ale preputipoancelor din televiziune iar la chimie se va discuta despre metale pretioase, in special aur si despre carbuni. Dar numai despre aia deveniti diamante.

Notele de la BAC vor fi date in direct, de catre telespectatauri si juriu, in editia speciala "BAC-ul are talent".
In juriu vor fi academicienii Maricica Hahaianu, Gheorghe Manalunga, Strainel FuMeriu si profesorul universitar Terente Cioc-Apasat.

Media notelor va fi aritmetica, ponderata sau supraponderala. Ramane de vazut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu